Meniu Principal
Search
Online
Avem 3 vizitatori și niciun membru online
Endometrioza
- Detalii
- Categorie: E:::
- Publicat în Luni, 01 Septembrie 2014 19:35
- Scris de Super User
- Afişări: 2088
Endometrioza constituie o tumoare benigna la nivelul mucoasei uterine (un uter in miniatura, un uter pozitionat anormal).
Apare la femei in perioada de activitate genitala intre varsta de 30 si 45 de ani. Interventiile chirurgicale si explorarile genitale (prin chiuretaj, insuflatie tubara, histeropexii), favorizeaza aparitia endometriozei.
Enterobioza
- Detalii
- Categorie: E:::
- Publicat în Luni, 01 Septembrie 2014 19:35
- Scris de Super User
- Afişări: 1847
Enterobioza este o boala parazitara produsa de parazitul Enterobius vermicularis. Afecteaza indivizi din toate mediile socio-economice si de toate varstele, dar mai frecvent copii.
Parazitul este un vierme mic de 1 cm, cu o culoare alb galbuie. Durata de viata este de 2-8 saptamani.
Femela depune toate ouale o data la nivelul pliurilor mucoasei anale. Uneori migreaza in regiunea perineala in afara anusului. Migrarea catre orificiul anal se face noaptea si este insotita de prurit (mancarime) anal.
In ouale depuse embrionul isi continua dezvoltarea, transformandu-se in 6 ore intr-o larva infectanta.
Daca ouala ajung la nivelul cavitatii bucale, prin degete nespalate sau alimente contaminate, sunt inghitite si ajung in duoden unde se formeaza paraziti adulti care se stabilesc in intestinul gros (cec). Femelele raman aici pana in perioada depunerii oualelor.
Entropionul
- Detalii
- Categorie: E:::
- Publicat în Luni, 01 Septembrie 2014 19:34
- Scris de Super User
- Afişări: 2030
Entropionul reprezinta rasfrangerea spre interior a pleoapei inferioare.
Poate fi cauzat de un spasm muscular sau de traumatisme si inflamatii provocate de anumite afectiuni, care implica si pleoapa.
Epidermodisplazia veruciforma Lewandowsky-Lutz
- Detalii
- Categorie: E:::
- Publicat în Luni, 01 Septembrie 2014 19:34
- Scris de Super User
- Afişări: 3220
Epidermodisplazia veruciforma Lewandowsky-Lutz este o afectiune rara, care debuteaza in copilarie sau la pubertate, pe fondul unei imunodeficiente innascute.
Este produsa de un tip de papova-virus foarte agresiv, ceea ce explica posibilitatea transformarii maligne in 20% din cazuri.
Boala are o evolutie lenta, cu perioade de agravare, urmate de perioade de stationare.
Citeşte mai departe: Epidermodisplazia veruciforma Lewandowsky-Lutz
Epidermoliza buloasa
- Detalii
- Categorie: E:::
- Publicat în Luni, 01 Septembrie 2014 19:33
- Scris de Super User
- Afişări: 3905
Generalitati
Epidermoliza buloasa reprezinta un grup de afectiuni dermatologice ereditare caracterizate prin dezvoltarea de eruptii veziculare pe piele si mucoase ca raspuns la traumatisme minore, caldura si frictiune.
Exista 3 tipuri principale de epidermoliza buloasa, fiecare curinzand numeroase subtipuri: epidermoliza buloasa simplex (cea mai frecventa), distrofica si jonctionala.
Majoritatea tipurilor de epidermoliza buloasa se dezvolta la sugari si copii, desi au fost intalnite cazuri de pacienti cu forme blande ale bolii care nu au dezvoltat semne si simptome pana in perioada adolescentei.
O parte dintre copii prezinta eruptiile veziculare inca de la nastere, insa cel mai frecvent ele apar dupa ce copilul este atins sau tinut in brate.
Formele usoare ale bolii se pot imbunatati odata cu inaintarea in varsta, insa cele severe pot provoca complicatii grave, iar in cazuri rare pot fi fatale.
Epidermoliza buloasa nu poate fi vindecata, scopul tratamentului fiind de a preveni si a trata eruptiile si infectiile survenite.